Laura Broekhuysen


  
e
 

                foto Welmoet Broekhuijsen 

Biografie

Laura Broekhuysen (1983) studeerde viool bij Ilya Grubert, aan het Conservatorium van Amsterdam. Parallel hieraan studeerde zij gedurende anderhalf jaar Writing for performance aan de theaterfaculteit in Utrecht. Tijdens het conservatorium werkte Laura aan haar debuutroman Twee linkerlaarzen (Querido, 2008), die verscheen in dezelfde week dat zij afstudeerde als violist. Het boek werd  genomineerd  voor de Selexyz Debuutprijs en voor de
tweejaarlijkse Vrouw & Kultuur DebuutPrijs. In 2011 volgde  Hellend vlak, een roman gesitueerd in de IJslandse Westfjorden, waarvoor zij een beurs ontving van het Nederlands Letterenfonds.
Over haar integratie op IJsland schreef Laura de boeken Winter-IJsland, mijn eerste jaar in een verlaten fjord (Querido, 2016) en Flessenpost uit Reykjavik (Querido, 2019). Winter-IJsland stond op de shortlist van de Bob den Uyl Prijs en beide boeken werden genomineerd de Confituur Boekhandelsprijs. In opdracht van LOD muziektheater (Gent), schreef Laura Broekhuysen de theatertekst Huis (De Nieuwe Toneelbibliotheek, 2018).
Tijdens haar verblijf op de Jan van Eyck Academie werkte Laura aan haar eerste dichtbundel Wij capabelen (Querido 2022), waaruit zij voordroeg op de 39e Nacht van de Po√ęzie.
In Reykjavik is Laura werkzaam als viooldocente.

This free website was made using Yola.

No HTML skills required. Build your website in minutes.

Go to www.yola.com and sign up today!

Make a free website with Yola